Langsung ke konten utama

Postingan

Menampilkan postingan dari Agustus, 2015

Pilakada Kabupaten Sukabumi

Mencermati perkembangan Pilkada Kabupaten Sukabumi Tahun 2015 tidak jauh dari prediksi, jumlah pasangan  calon Bupati dan Wakil Bupati yang tampil menjadi kontestan Pilkada tidak jauh dari prediksi sebanyak tiga pasangan. Lahirnya tiga pasangan calon tersebut sudah pasti melalui proses panjang, bukan sekadar persoalan lobi dan bargaining politik, lebih dari itu didukung oleh adanya latar historis terhadap penyelenggaraan Pilpres 2014.
Melihat pada peta politik statis terhadap penyelenggaraan Pilpres tahun lalu, bisa ditarik kesimpulan kekuatan suara sudah pasti dimiliki oleh parpol-parpol yang tergabung ke dalam Koalisi Merah Putih (KMP). Dalam Pilkada Kabupaten Sukabumi, dominasi parpol KMP (Golkar, Demokrat, Gerindra, PPP, ditambah PKB dari KIH) memberikan dukungan kepada pasangan Marwan-Adjo, sementara dua pasangan lain didukung oleh Totong-Ado diusung oleh PKS-Hanura, Jajuli-Iman diusung oleh PDIP dan PAN. Dengan mempertimbangkan analisa terhadap peta politik statis, dapat terlihat…

Sajarah Islam (Basa Sunda)

NABI


Salila bulan Romadhon, salah saurang nonoman Arab ngalaman hiji hal anu bakal ngarobah sajarah jeung carita alam dunya. Tiap taun, di Bulan Romadhon, Ahmad (Muhammad) 1) ngalakonan hal biasa, niis jeung nyorangan di hiji guha nu boga ngaran Hiro di mumunggang gunung, anu kadieunakeun dibéré ngaran ‘Jabal-Nur’, Gunung Cahya, éta gunung pernahna aya di pasisian Makkah. Di éta jero guha, Muhammad ngalobakeun dzikir, méditasi, tapa, ngado’a, jeung nalika turun gunung ngalobakeun jariyah ka fakir miskin anu aya di Makkah.
Jauh saméméh kitu, Muhammad anu baris diangkat jadi rosul geus ngarasa melang ku sababaraha hal anu dianggap mangrupa krisis jeung pageblug di wewengkon Arab. Sok sanajan dina widang usaha jeung pakasaban, kaum Quraisy geus panggih jeung kamajuan nalika ngayakeun usaha dagang jeung jalma-jalma anu aya di wewengkon Arab. Hanjakal, keur ngudag kaluginaan hirup, niléy jeung moral anu biasa dimumulé ku karuhun Arab geus mimiti mélékététét, kawas ajug anu béakeun minyak. Ti…

Nalika Jepang Ka Sukabumi

Nalika Jepang mimiti asup ka Balandongan dina taun 1942 katompernakeun, bala tantara Jepang bisa nepi ka ieu lembur kalawan ngagunakeun akses Jl Palabuan II, tuluy mengkol ka Simpang (Jl Pramuka). Kaayaan lembur dina waktu harita henteu jauh beda jeung kaayaan pilemburan sejen. Jepang asup ka ieu lembur jeung ka wewengkon anu aya di sabudeureunna ngan saukur keur mastikan, naon bae sumber daya alam anu dipimilik ku lembur-lembur anu aya di Sukabumi.Jl Pelabuan II dijadikan akses utama ku Jepang keur asup ka lembur-lembur anu aya di ieu wewengkon. Nurutkeun kana sababaraha sumber, tempat pangreureuhan Jepang teh ayana di daerah Bojongloa, pasukan Jepang ngabukbak leuweung dijadikeun tegalan di daerah Kibitay. Kecap Kibitay sorangan nurutkeun kana semiotika kecap dicokot tina kecap Kempetay (Bala tantara Jepang). Aya anu sok dilandih ngaran ku kecap Si Kempe ninggang ka Jalma anu miboga pasifatan sarakah, telenges, jeung hahaok.Di tegalan Kibitay anu ayeuna jadi lapang maen bal, Jepang …

Jalan Lingkungan di Perumahan Bumi Purnawira

Ini potret selokan dan jalan lingkungan di Perumahan Bumi Purnawira, Cipanengah, Lembursitu.

Sent from my BlackBerry®

Kang Warsa - 2014